Boktips?

Inledning

På denna sida presenterar jag i all korthet ett litet galleri av böcker, som kanske inte alltid och överallt läses så frekvent. Min tanke är att någon annan kanske kan vara – eller bli – intresserad.
Det är ju möjligt (om än inte troligt) att någon kan tycka att en del är lite ”pretentiöst”. Men vad kan jag i så fall göra åt det? Inte ett dugg. Någon kan ju kanske tycka att en del är lite ”simpelt”. Vem vet?
Dessutom kan det kanske ibland vara nyttigt att läsa något som man inte brukar läsa.

 

Nizami ‘Aruzi – Fyra skrifter

Jag vill inleda med en bok, i översättning av fil dr Ashk Dahlén, tillkommen i det persiska kulturområdet i mitten av 1100-talet, då Nizami ‘Aruzi var hovskrivare i Bamiyan i nuvarande Afghanistan. Läs mer!

Siegfried Lenz – Schweigeminute

Titeln på denna långa novell (122 sidor!) är på svenska En tyst minut och boken finns även utgiven på vårt språk. Men för mig finns det åtminstone två goda saker med denna bok på tyska. Läs mer!

Eric-Emmanuel Schmitt – Monsieur Ibrahim et les fleur du Coran

Detta är ytterligare en liten bok (67 sidor), som jag till min glädje råkat hitta på Tierps bibliotek, nu i min strävan att försöka förbättra min franska – ett år på gymnasiet (därefter ryska) plus egna bemödanden. Läs mer!