Om

Om mig

Undertecknad vid Baie des Anges i Nice 2015 Foto: Ingrid Larsson

Jag är född 1947 utanför Helsingborg. Jag är gift och har två vuxna barn. Jag tog studenten 1966 på realgymnasiets matematiska gren (som det hette då – motsvarande naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot matematik och fysik) och blev civilingenjör i teknisk fysik vid Lunds Tekniska Högskola 1972.

Jag har arbetat inom olika yrken – metallarbetare, lärare, utvecklingsingenjör (framför allt programvara för industrirobotar) och senast som lantbrukare på min frus föräldragård. Jag och min kära hustru bor sedan 2008 i Tierps centralort.

Jag har tidigare varit partipolitiskt verksam i Folkpartiet (sedan 2015 kallat Liberalerna), men har numera lämnat partiet och partipolitiken.

Ett av mina stora intressen är ändå nationell och internationell politik – tillsammans med väldigt mycket annat som historia, kultur, natur, ekonomi, . . .

Om min blogg/hemsida

Jag har sedan 2010 – de senaste åren dock väldigt sporadiskt – drivit bloggen Politik i Tierp . Det namnet har känts alltmer onaturligt efterhand som mitt partipolitiska engagemang minskat och nu i juni 2017 inviger jag alltså denna min nya blogg.

För övrigt har namnet För övrigt inget med Karthagos förstörelse att göra, utan är ett namn som jag tycker är lagom allmänt hållet (med en liten vink åt historien).

Kontakt: